Detta recept har jag publicerat tidigare i bloggen men jag tycker att det är så bra och passande nu till påsk att det får hänga med en gång till.
 
Ett riktigt roligt recept för den som gillar att experimentera
 

Kinesiska teägg 6 st

Ingredienser:

6 st ägg, 

3 msk teblad gärna mörka (Tex Assam, en mörk oolong eller varför inte lapsang för att få med ännu mer smak),

1 msk soja,

Vatten

Koka äggen först i vanligt vatten i ca 7 minuter, låt svalna lite.

Slå sprickor i skalet med baksidan av en sked, det får gärna vara många sprickor men skalet ska inte ramla av.

koka upp nytt vatten, lägg i soja, te och ägg och småkoka i 45 min - 1 timme, se till att vattnet alltid täcker äggen.

Låt svalna i teet/vattnet skala sen äggen och servera som dom är el till någon maträtt eller varför inte till påsk!

 

#HappiChallange

#HappiChallenge, Happichallenge, Recept,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej