Att grönt te är nyttigt det vet alla, men fler och fler studier visar att även andra tesorter som exempelvis svart te också är nyttigt.
Exempelvis finns det en studie från 2017 som visar att både svart och grönt te minskar bakterier i mag och tarmsystemet som är förknippat med övervikt och ökar dom som är förknippat med lågt BMI.
 
Studien gjordes på möss och mössen fick äta olika slags kost och vissa hade tillskott av svart eller grönt te. Alla grupper av möss som åt te av något slag hade bättre tarmflora sett ur en viktsynpunkt.
 
Det finns ju även andra nyttigheter när det gäller te och viktnedgång exempelvis så är det ju en kalorifri dryck förutsatt att man inte tillsätter mjölk eller sötning så det finns flera anledningar till att dricka mycket te.
Hälsa, livsstil, te och hälsa, tenyheter, viktnedgång,
Oolong är inte ett te som är det som dricks mest i Sverige men det är en tesort på uppgång. Jag dricker ofta oolong, i perioder dricker jag det dagligen och här är varför
 
 
  1. Oolong är varierat: Eftersom oolong kan vara olika mycket oxiderat och utöver det kan ha växt på olika platser, kan ha lagrats, rostats och liknande så finns det alla möjliga olika smaker i gruppen oolong så jag kan alltid hitta något som passar för stunden.
  2. Gott både varmt och kallt: Oolong, är underbart både hetaste hett och iskallt och allt där emellan. Dessutom så ändras smaken lite beroende på temperatur så även där går det att variera.
  3. Bäst till mat: Vill man dricka te som matdryck men vill hålla sig inom en tesort så är det oolong som gäller. Förutom att det är så varierat så har det inte samma risk att "drunkna" i matens smaker som det finns risk för när det gäller vitt te, gult te och vissa gröna teer.
  4. I skål, tekanna eller kopp: Oolong går att tillreda på flera olika sätt, det går att slänga ner några blad i en kopp och hälla på hett vatten eller göra en avancerad gong fu cha, du väljer efter smak och situation.
  5. Blandade prisklasser: Oolong finns från relativt billigt till fruktansvärt dyrt det gör att du kan hitta ett vardagste billigt men ändå köpa ett extra fint te när du vill fira det där lilla extra.
Vad tycker du är bäst med oolong?
lista, listor, oolong,