Jag har börjat dricka matcha latte mer regelbundet. det är inte för att jag inte gillar matcha som det är, jag älskar matcha. Men matcha latte har andra tillfällen som det passar bättre.
 
Matcha passar när
Man vill ha ceremonin, man vill dricka något kalorifritt, man vill ha något fräscht och svalkande, man vill ha stark smak av matcha.
 
Matcha latte passar när
Man vill ha något uppiggande på morgonen, man vill ha något med smak av matcha men inte lika framträdande, man vill ha något lite matigare, man vill ha något lyxigare än vanligt te utan ceremonin
 
Om du har testat matcha latte på stan men inte tycker om det fast du vet att du tycker om vanlig matcha testa att göra latten själv, matchan du köper är förmodligen bättre än den på caféet och är det bättre matcha så smakar det bättre.
 
Matchalatte, matcha, matcha midori,
Okej, det är inte bara te jag önskar mig men här kommer lite saker som jag önskar mig i teväg, både realistiska och lite mer orealistiska önskemål :)
 
Min önskelista är (inte i någon speciell turordning)
 • Presentkort på vidareutbildning inom te
 • Ny gaiwan, eller två helst då det är ett väldigt mysigt sätt att dricka te med mannen jag älskar
 • Ny glastekanna, jag är alldeles för klumpig för det egentligen men det är ett så vackert sätt att dricka te
 • Pu-erh, det kan man ju inte ha för mycket av då det går att lagra!
 • Kokeicha,
 • Prenumeration på tetidning
 • Saker för att kunna öva cha no yu (chakin, sommar chawan, sommar och vinter natsume, m.m.)
 • Superhögkvalitativt matcha (för att öva cha no yu)
 • Lagrad oolong
och sist men inte minst (och billigast) massa gillningar, delningar och kommentarer på bloggen, hemsidan, facebooksidan m.m :)
 
 
Vad står på din te önskelista?
christmas, gaiwan, glastekanna, jul, pu-erh, önskelista,
Te är inte det enklaste att ge i julklapp, även om personen i fråga älskar te. Det är för att alla gillar så olika i teväg, det den ena älskar ogillar den andra starkt.
 
Men det går ändå att ge te och terelaterade julklappar. Du måste bara ge det en annan dimension. 
Det går exempelvis att satsa på upplevelsen istället.
 
 
 
Exempelvis genom att ge bort blommande te, gärna tillsammans med en glastekanna. Eller en glastekanna i sig kan vara en upplevelse. Även te som exempelvis jasmin tai mu long zhu som är ett jasminte format till pärlor kan vara en upplevelse, särskilt i en glastekanna men just denna passar perfekt i en skål eller liknande också.
 
Det går också att tänka så att man reser genom teet. kanske genom att köpa ett set för att göra matcha eller kanske en vacker gaiwan med ett gott te till (tex jasmin tai mu long zhu passar perfekt i gaiwan).
 
Det kan också vara själva samlandet i sig, samlar tex teälskaren på porslin så kan man lätt hitta något eller så startar man ett nytt samlande genom att introducera teälskaren till pu-erh som man kan lagra i flera år.
 
Det går också att vända det där med att man inte vet vad teälskaren skulle gilla genom att köpa många små förpackningar av te. Det går att hitta ibland, mina minsta förpackningar är på 10g tex men de flesta teer har 30g som minimängd. Med så små mängder te så gör det inte så mycket om den som får teet inte älskar just det teet. Det blir inte mycket över att slänga (sen så behöver man inte slänga teet utan man kan göra annat av det, se det är gamla inlägger för mer info.)
 
 
 
Skulle jag lista mina top 5 tips skulle det nog vara
 
 1. En glastekanna med en provpåse blommande te (från 213:-)
 2. En provpåse jasmin tai mu long zhu med en vacker gaiwan (från 148:-)
 3. Ett set för att kunna göra matcha (matcha, skål, chawan och chashaku. Från ca 600:-)
 4. 5 stycken eller fler provpåsar med nya teer eller örtteer (från 60:-)
 5. Pu-erh för att börja samla (från 34:-) Men personen ska antingen gilla pu-erh eller gilla att samla på saker
Vilka är dina bästa tips?
 
 
 
 
 
Blommande te, glastekanna, inspiration, jasminte, jul, julklappstips, matcha, presenttips, pu-erh,

Liknande inlägg