Jag har inte hunnit skriva så mycket på senare tid eftersom jag har haft mycket att göra med mitt företag.
Jag ska nämligen i fortsättningen inte bara dricka te, läsa om te och skriva om te utan även sälja te i min egna tebutik, jag har bara inte velat skriva om det innan det börjar komma igång. Men nu vilken dag som helst så kommer tebutiken att vara igång så nu vågar jag skriva om det.
 
Jag har drömt om att starta en tebutik i över 10 år, en tebutik för alla som älskar te men som kanske inte kan komma till en tebutik. Därför blir tebutiken på nätet, vilket är ganska praktiskt då jag kan jobba hemifrån.
 
Så De senaste dagarna har jag, hållit på och lagt in varor, fotat, bestämt priser, skrivit saker till hemsidan, skrivit om saker till hemsidan, kollat upp lagar och regler en extra gång och skrivit om saker igen.
 
Så med allt detta skrivande har jag inte riktigt orkat att skriva mer. Men eftersom det mesta inte behöver skrivas om sen på ett tag så kommer jag nog att orka att skriva mer här.
 
Företaget heter tealovers, just för att det är för teälskare och såklart säger jag till när det faktiskt går att gå in i e-butiken.
 
Jag har också gjort en facebooksida för butiken vilket var en helt ny erfarenhet också. Jag börjar misstänka att andra inte lusläser avtal då man går med i sidor osv för annars får man ju inte göra annat.
 
Förhoppningsvis kommer mitt nästa inlägg vara mer frestande för smaklökarna :)
 
Loggan som min syster gjort, den är inspirerad av stämplarna under importerat porslin
facebook, företaget,
Ajahn Brahm berättar lite om buddism och te (man behöver inte vara buddist för att tycka om det)
 
Te, buddism,

Gen mai cha är ett populärt te från Japan som består av ett grönt te (cha), ofta Bancha eller Sencha och rostat ris (genmai).

Gen mai cha smakar ganska speciellt men jag har märkt att många som inte gillar Japanska teer gillar ändå gen mai cha. Smaken är svår att beskriva men den påminner lite om popcorn (därför dricker jag den gärna till popcorn) och passar till mat då smaken inte försvinner i smaken av maten som ett finare neutralt te skulle göra. Det passar speciellt bra till sushi, särskilt om man inte gillar smaken av fisk så mycket då den mildrar smaken av fisk.

Det rostade riset i gen mai cha döljer ofta eventuella sämre smaker i ett te.

Det finns en myt om uppkomsten av gen mai cha. Historien berättar att det fanns en tjänare som hette Gen mai i en samurajs hushåll. När Gen mai skulle servera te till sin herre så råkade det ramla ut några rostade riskorn ur ärmen på Gen mai. Samurajen blev då arg och högg huvudet av Gen mai.

När samurajen sen smakade teet så märkte han att smaken var utsökt och för att hedra den döda tjänaren så döpte han teet efter honom och så fick vi Gen mai cha.

Nu är det antagligen bara en myt, det är mer troligt att man helt enkelt använde rostat ris för att dryga ut det dyra teet.

Har du testat gen mai cha nån gång?

 

 

Gen mai cha, Grönt te, Japan, Te, japanskt te,

Liknande inlägg