När man dricker lite finare teer så vill man få ut det mesta av teet. Eller jag vill det iallafall. Det som är bra med de flesta fina teer är att det går att brygga samma omgång blad flera gånger. Det innebär ju att det blir mycket billigare och ofta så är andra eller tredje omgången godast också. 
 
Då är det praktiskt med en gaiwan för den rymmer inte så mycket (ungefär en deciliter) så det går att dricka alla omgångar själv. 
 
Annars hade man fått springa på toa hela tiden ;-) 
 
 
Brukar du brygga samma te flera gånger? 
Jag gillar inte uttrycket "Rött te" det är inte bara för att det inte är ett te (utan ett örtte) utan också för att min favorit rooibos är grön rooibos.
 
Grön rooibos är gjord på liknande sätt som grönt te (medan röd rooibos är gjord på liknande sätt som svart te) vilket ger en mycket mer frisk smak och en grönare (men fortfarande rödaktig) dryck. Att örtteet är mindre bearbetat än röd rooibos gör också så att mer näringsämnen bevaras  vilket ju inte är negativt det heller.
 
Den gröna rooibos jag oftast dricker är en osmaksatt ekologisk grön rooibos, men det finns även smaksatta. Jag tycker bara att den är så god osmaksatt att smaksättning blir överflödig.
 
Grön rooibos
 
Har du druckit grön rooibos någon gång? Vad tyckte du?
eko, grön rooibos, rooibos, örtte,
Nu har den första snön fallit för någon dag sen, så nu är vintern här på riktigt! :-) 
 
Vintern innebär lite andra teer för mig. Jag dras till mer varma, mörka och gärna kryddiga teer. Till exempel pu-erh, masala chai, mörk oolong, lapsang, svarta teer och liknande. 
 
Jag älskar fortfarande de gröna japanska teerna, gult te, ljus oolong och andra ljusa och svala teer, men det blir inte så att jag dricker så mycket av dom ändå. 
 
 
pu-erh superior 
 
Har du några favoriter på vintern? 
lapsang, masala chai, oolong, pu-erh, snö, vinter,

Liknande inlägg