Jag tänker ibland att folk kanske tycker att det är konstigt att jag har en blogg om "bara nått som te" vilket är förståeligt om man bara dricker te som vilken dryck som helst eller till och med inte dricker te alls.
Men för mig är te mer än en dryck, ja kanske till och med mer än en hobby.
 
Te är inte bara en halv vattnig ljummen vätska i en gammal fläckig kopp. Te är ett sätt att resa världen runt utan att lämna huset, ett sätt att uppleva andra kulturer och traditioner. Te är ett sätt att utmana sina smaklökar för att lära sig att känna igen smaker man kanske aldrig stött på förut. Te är något som utmanar en intellektuellt, som lär en fakta och tankeställningar man aldrig tidigare stött på. Te är ett sätt att träna sin kropp så att man kan hälla upp te perfekt utan att spilla en droppe, eller att vispa till skum i en skål med matcha. Te är ett konstverk i varje kopp, varje skål, varje tekanna. Te är att känna historiens vingslag.
 
Te är allt detta och ännu mer även om det är något så vanligt som Earl Grey.
Därför så kan jag ha en blogg och aldrig ha slut på något att skriva om, även om tiden tyvärr inte alltid finns.
 
 
Te,
Te är riktigt intressant, tycker jag iallafall. Det blir också mer intressant ju mer jag lär mig.
 
Det finns ju aldrig något tak på hur mycket det går att lära sig när det gäller te, det finns alltid nya sorter att smaka, nya traditioner att upptäcka, nya tillbehör att prova och nya ceremonier att utforska.
 
Det intressanta är också att det går att specialicera sig på en liten del tex gröna japanska teer och du kommer antagligen ändå att alltid ha mer att lära dig.
 
Jag sitter här och försöker komma på vilken tesort som är mest intressant och just nu står det mellan Oolong, Pu-erh och gammalt hederligt grönt te.
 
Även gult och vitt te är intressant men inte lika mycket och svart te har jag aldrig älskat lika mycket som de andra tesorterna.
 
Vad tycker du är mest intressant med te?
 
 
Grönt te, Svart te, Te, gult te, oolong, pu-erh, vitt te,
Idag blev jag intervjuad av tidningen om mitt teintresse, det var speciellt kan jag säga. Särskilt när bilderna skulle tas. Jag såg väl ut som en tok på de flesta också (jag blir inte bra på bild), som tur är var det mest bilder på mina tegrejer.
 
Såklart bjöd jag på endel te, blandannat ett nytt te (dong feng mei ren) som jag köpt hem till butiken som är ett blommande svart te. Äntligen behöver man inte kompromissa med smaken, nu blev det både gott och vackert.
 
dong feng mei ren tredje bryggningen.
 
Artikeln skulle komma nån gång nästa vecka, det blir spännande.
Blommande te, intervju,

Liknande inlägg