Efter jordbävningen i Nepal som dödade tusentals människor så det behövs mycket hjälp där.
 
Te branschen blev endast lite påverkad förutom då den påverkan som det gör på människorna. Nepals teodlingsområden ligger inte där jordbävningen slog som värst även om det finns några teplantager som drabbats, bland annat av jordskred.
 
Det behövs däremot mycket hjälp även om vi kanske kan få det te vi vill ha från Nepal och det finns lite man kan göra tex donera pengar till sos barnbyar, UNHCR, Röda korset, rädda barnen med flera
 
Inne på World tea news kan du läsa mer noggrant om hur teodlingen påverkades och fler länkar om hur man kan hjälpa.
  
I Nepal odlas det främst svart te och eftersom jag inte är så mycket för svart te så dricker jag sällan te från Nepal men det är ju ändå gott. Vad tycker du om te från Nepal?
(Inte te från Nepal men svart te i alla fall :)  )
Nepal, hjälp,
 
Inte helt terelaterat men nästan. Bra sätt att förklara i alla fall.
 
Nå vill du dricka te då du är medvetslös eller väntar du hellre till då du är vaken? Själv väntar jag hellre till jag är vaken så jag kan njuta av det.
OT,
Nu är tebutiken upp, eller snarare så har den varit uppe i en vecka redan, jag har bara haft så mycket att göra att jag inte hunnit skriva.
 
Här är då butiken Tealovers.se den har lite pyssel kvar, men det kommer det nog alltid att vara :)
 
Det är också tehusets dag idag, tyvärr kan jag inte vara där men nån annan kanske var där, hur var det isåfall?
Men för att fira lite i alla fall så har vi rabatt på Matcha Midori i tebutiken till klockan 12 imorgon, du behöver bara skriva in namnet på det japanska tehuset i Stockholm i meddelanderutan så får du 20% rabatt. (Så det är lite som en tävling också fast med många eventuella vinnare).
 
Matcha midori
matcha, matcha midori, rabatt, tealovers.se, tehusets dag,

Liknande inlägg