Te består ju av absolut största delen vatten så såklart ska man uppmärksamma internationella vattendagen som det varit idag.
 
Det är många som inte har rent vatten och det var ju faktiskt pga smutsigt vatten som teet blev så stort här i Europa då te var i princip det enda alkoholfria alternativet till en säker dryck förr då vattnet var allt annat än rent.
Själv har jag oförskämt bra vatten men alla har inte den turen därför kan man skänka pengar till water aid så att alla ska ha tillgång till rent vatten.
 
Du kan blandannat skänka pengar via SMS

 Sms:a VATTEN till 72980 för
 att ge 50 kr.
 Sms:a VATTEN 100 till 72980
 för att ge 100 kr.
 Sms:a VATTEN 300 till 72980
 för att ge 300 kr.
 Sms:a VATTEN 400 till 72980
 för att ge 400 kr.
 
Har du lyxen att ha bra vatten eller hör du till en av dom (få) som inte har det i Sverige (eller bor du kanske utomlands?)
Vatten,
Rooibos eller rött te som det ibland kallas är inte ett te egentligen utan ett örtte. Därför har det tex inte koffein som vanliga teer har.
 
vanlig rooibos
 
Rooibos betyder "röd buske" på Afrikaas och kommer från sydafrika. Det är däremot ingen buske utan en ärtväxt som heter Aspalatus linearis på latin. Det som används till drycken är både stammen och bladen och den vanliga röda varianten är oxiderad, lite som svart te. Det finns också en grön variant som bara är torkad, den är min favorit när det kommer till rooibos.
Rooibos är "sötare" i smaken än riktigt te och hur länge det än drar så blir det inte bittert på samma sätt som te kan bli om det drar för länge, men det behöver inte dra i en evighet. Vanligtvis räcker det med 3-5 minuter, ibland ännu mindre
 
Grön rooibos
Brukar du dricka rooibos?
rooibos, örtte,
Nu är det ju inte långt till World tea expo, där så har dom ju World tea Awards och nu är det dags att nominera vilka man vill ska vinna. Nu är det nog få som vi skulle kunna nominera här ifrån Sverige som skulle kännas igen utomlands men det kanske finns nån som ni skulle kunna tänka er att nominera.
 
Men även om vi inte nominerar till World tea Awards så kan vi ju nominera folk och företag här i bloggen för skojs skull.
 
Kategorierna är:

Best Tea Publication

Best Tea Social Media  Reach

Best Tea Industry Website

Best Tea Business

Best Tea Blog

Best Tea Educator

Best Tea Health Advocate

Best Tea Marketing

Best Tea Industry Innovator

Best Tea Personality

(mer noggrant vad det är kan ni kolla här). Ni behöver inte komma på nominerade till alla kategorier, inte ens jag kan komma på det.

Men mina är nog

Best Tea Industry Website: House of tea, deras hemsida är både lätt att hitta på, fin med många fina bilder och det finns bra info där

Best Tea Business: Där tror jag det blir house of tea igen, dom har bra produkter, snabb service och är snabb på att svara på frågor.

Best Tea Blog: Enkoppte, förutom att det är en bra blogg med fina bilder så är det en av få som uppdateras regelbundet.

Best Tea Personality: tror jag är Yuko ono

och får man fuska med Best Tea Publication och ta äldre böcker så väljer jag "Te från sencha till lapsang"

He he, det var svårt men jag kom på några i alla fall. Vilka är dina nominerade?

 

world tea awards, world tea expo,

Liknande inlägg