Te är ju mer än bara yellow label det finns mång udda, ovanliga eller konstiga teer där ute här kommer 7 stycken som kanske inte hör till de vanliga i teskåpen eller som är annorlunda på andra sätt. Dom är dessutom värda att testa allihop.
Lila te
 
 
  1. Matcha: matcha börjar förvisso bli vanligare och vanligare men du måste erkänna, du är mest van att se te i påsar eller som hela teblad och inte malt.
  2. Lila te: det låter om möjligt ännu konstigare för den oinvigde. Lila te är inte en egen tesort egentligen då det kan tillverkas på samma sätt som tex grönt te eller pu-erh men dom är gjorda av teblad med en viss antioxidant som gör dom just lila.
  3. Lagrat te: Te är vanligtvis en färskvara men lagrat te finns också, den vanligaste är nog pu-erh som har jordiga toner men även grönt te och oolong finns som lagrat dessa har ofta toner av kaffe eller kakao.
  4. Kukicha: kukicha görs av stjälkar istället för blad som te vanligtvis görs av det ger en speciell smak.
  5. Hojicha: Grönt te som är brunt? nej det behöver inte vara fel på det, det kan helt enkelt vara hojicha som är rostat efter torkning.
  6. Blommande te: Te kan vara ett riktigt konstverk. Blommande te knyts för hand till bollar som slår ut till en blomma i vatten.
  7. Pressat te: Istället för att knytas eller rullas till bollar så kan te pressas till "kakor" detta sker vanligtvis med pu-erh men även andra teer kan pressas.
 
 
Såklart finns fler udda teer men dessa är några jag kommer på som jag dessutom testat.
Vad har du testat för udda te?
Blommande te, Hojicha, kukicha, lagrat te, lila te, matcha, pu-erh,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej