Te är inte det enklaste att ge i julklapp, även om personen i fråga älskar te. Det är för att alla gillar så olika i teväg, det den ena älskar ogillar den andra starkt.
 
Men det går ändå att ge te och terelaterade julklappar. Du måste bara ge det en annan dimension. 
Det går exempelvis att satsa på upplevelsen istället.
 
 
 
Exempelvis genom att ge bort blommande te, gärna tillsammans med en glastekanna. Eller en glastekanna i sig kan vara en upplevelse. Även te som exempelvis jasmin tai mu long zhu som är ett jasminte format till pärlor kan vara en upplevelse, särskilt i en glastekanna men just denna passar perfekt i en skål eller liknande också.
 
Det går också att tänka så att man reser genom teet. kanske genom att köpa ett set för att göra matcha eller kanske en vacker gaiwan med ett gott te till (tex jasmin tai mu long zhu passar perfekt i gaiwan).
 
Det kan också vara själva samlandet i sig, samlar tex teälskaren på porslin så kan man lätt hitta något eller så startar man ett nytt samlande genom att introducera teälskaren till pu-erh som man kan lagra i flera år.
 
Det går också att vända det där med att man inte vet vad teälskaren skulle gilla genom att köpa många små förpackningar av te. Det går att hitta ibland, mina minsta förpackningar är på 10g tex men de flesta teer har 30g som minimängd. Med så små mängder te så gör det inte så mycket om den som får teet inte älskar just det teet. Det blir inte mycket över att slänga (sen så behöver man inte slänga teet utan man kan göra annat av det, se det är gamla inlägger för mer info.)
 
 
 
Skulle jag lista mina top 5 tips skulle det nog vara
 
  1. En glastekanna med en provpåse blommande te (från 213:-)
  2. En provpåse jasmin tai mu long zhu med en vacker gaiwan (från 148:-)
  3. Ett set för att kunna göra matcha (matcha, skål, chawan och chashaku. Från ca 600:-)
  4. 5 stycken eller fler provpåsar med nya teer eller örtteer (från 60:-)
  5. Pu-erh för att börja samla (från 34:-) Men personen ska antingen gilla pu-erh eller gilla att samla på saker
Vilka är dina bästa tips?
 
 
 
 
 
Blommande te, glastekanna, inspiration, jasminte, jul, julklappstips, matcha, presenttips, pu-erh,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej