På senare tid har jag börjat intressera mig mer och mer på att använda te i matlagning och bakning, ett enkelt men sätt är att göra teägg. Teägg kommer från Kina och det tar ett tag att göra, enligt vissa recept ska det ta mer än ett dygn men jag använder ett recept som bara tar ca 1 timme.
 
Receptet kommer från en bok som heter "Grönt te" av  Charlotte Lesche och Ann Lindberg
Äggen smakar inte så jättemycket te men dom smakar lite te och blir otroligt vackra.
 

Teägg 6 st

Ingredienser:

6 st ägg, 

3 msk teblad gärna mörka (jag använde Mao Xie vilket är ett ljusare oolong men teet behöver inte vara av hög kvalité men jag tror att smaksatt inte passar),

1 msk soja,

Vatten

Koka äggen först i vanligt vatten i ca 7 minuter, låt svalna lite.

Slå sprickor i skalet med baksidan av en sked, det får gärna vara många sprickor men skalet ska inte ramla av.

koka upp nytt vatten, lägg i soja, te och ägg och småkoka i 45 min - 1 timme, se till att vattnet alltid täcker äggen.

Låt svalna i teet/vattnet skala sen äggen och servera som dom är el till någon maträtt.

 
Har ni ätit/gjort teägg nån gång? Kanske efter nått annat recept?
Grönt te, Recept, Svart te, kinesiskt te, mao xie, oolong, ägg,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej