Jag håller just nu på att gå en kurs i hur man gör bra ekurser. Den är riktigt spännande och engagerade och jag vill sätta igång direkt. 

 
Problemet är väl att jag vill nog lära mig annat än gemene man vill lära sig om te just för att jag redan läst på om det så länge. 
 
Om du skulle gå en ekurs om te vad skulle du vilja lära dig då? 
 
Ha en bra dag 😃
 

Liknande inlägg

2 kommentarer

Felicia

24 Mar 2017 00:37

Jag är ganska okunnig när det kommer till te! Jag vet att det finns grönt, svart, vitt och örtte (och massa fler som jag inte kan namnet på), och vilken av dem jag själv föredrar att dricka men det är ungefär det. Jag skulle gärna vilja lära mig mer om de olika sorterna, skillnader (t.ex. mängden hälsosamma ämnen och koffein), temperatur på tevatten, tillbehör osv... kanske även historia om te om det finns mycket sådan. Nu kanske allt detta redan står på din blogg, men jag är ny läsare så jag får se mig omkring lite :-)

Svar: Tack för tipsen om vad andra vill lära sig om te. Det är ju lite det som är fördelen med en kurs av något slag, man behöver inte leta överallt. Hade jag lärt mig via en kurs (istället för att leta själv och helt enkelt läsa allt jag kommer över) så hade jag nog lärt mig betydligt snabbare :) Är du intresserad av att gå en kurs (eller vill få mer info om det när jag väl knåpat ihop en) så kan du skicka din mejladress till tealovers.se@outlook.com, skriv att det handlar om e-kursen så att jag inte missförstår
Linnea

yesc.se

19 Aug 2017 20:56

Jag skulle vilja veta vilket te som rekommenderas för nybörjare som vill börja dricka te. Kan bara bra att variera kaffe med te ibland. Framför allt Nu när jag har svårt för kaffe i allmänhet.

Svar: Det beror mycket på vad du gillar annars och vilka teer du tycker är intressanta (även om du just nu kanske inte tycker det är supergott). Tex vill du testa mer klassiska teer men vågar inte riktigt ge dig in på osmaksatta så kan du testa ett jasminte av bättre kvalitet eller tex gen mai cha. Gillar du whiskey och rökt mat kan du testa lapsang souchong. Gillar du smaken av kaffe finns det en hel del oolong som har toner av kaffe eller tex 3 åring bancha. Gillar du smaksatt te och citrus kan du testa ett bra earl grey te (det är stor skillnad), vill du dricka ett te som är naturligt sött kan du testa gyokuro (det blir ännu sötare om du kallbrygger det). Gillar du choklad och torkad frukt då passar också oolong fast gärna lite ljusare oolong osv osv
Te är ju underbart varierat så det finns något för alla :)
Linnea

Kommentera

Publiceras ej