På vissa teer är tebladen i bitar, vissa andra är hela och små, små knoppar. Ibland så hittar man te med stora blad också.
 
Te med stora blad anses oftast inte så jättefint då det är dom helt nyutslagna knopparna som anses som det finaste i både svart, grönt, vitt och gult te. När det gäller pu-erh så finns det både knoppar (som dom på min header) och större blad, ofta är det så kallade souchong* blad.
 
När det gäller oolong däremot så är det ofta stora souchong blad som gäller. Såklart finns det oolong gjort på knoppar och andra teer (tex lapsang souchong) gjort på souchong blad men det är oftast så att oolong har större blad och/eller souchong blad.
 
Båda har sina fördelar. Smaken är lite annorlunda såklart. Smaken är inte lika mild med större blad och äldre (större) blad har också mindre koffein i sig. Små blad kan ätas efter att du druckit teet medan du inte vill det med souchong blad. 
 
Souchongblad tycker jag däremot är riktigt vackra och jag brukar ofta när jag dricker te med större blad lägga teblaen direkt i koppen utan sil och se på när dom slår ut. Det är riktigt vackert!
 
Brukar du dricka te från större teblad?
 
Suochong, om te, oolong,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej