En studie vid University of Texas Medical Branch som är gjord på spansktalande amerikaner visar att du har 29% lägre risk att dö i förtid om du regelbundet dricker örtte på kamomill. Förutsatt att du är kvinna då.
 
Dom tror att skillnaden mellan kvinnor och män har att göra med att kvinnorna traditionellt har haft mer ansvar för att hålla familjen frisk och då haft större kunskap om huskurer och örtmedicin.
 
Jag tycker det är ganska spännande att det kommer fram så mycket nytt om just kamomill just nu. Själv dricker jag kamomill på vårkanten för att minska mina pollenbesvär. Om det är placebo eller om det har någon verklig effekt vet jag inte, jag märker skillnad och det räcker för mig.
 
Dricker du örtte på kamomill?
 
forskning, kamomill, studie, örtmedicin, örtte,

Liknande inlägg

2 kommentarer

Tatsu

20 Jun 2015 17:01

Jag brukar dricka det ibland, men har inte haft det hemma på länge. Nu blev jag sugen och måste köpa det:) Att det är hälsosamt skadar ju inte heller^^

Elin

21 Jun 2015 15:37

Åh gillar te med bra hälsoeffekter. Inte jätteinsatt dock. Undrar om kamomill SKA vara bra för pollenallergi eller är det något du upplever själv? Oavsett om det är placebo eller ej så är det ju toppen. Men undrar om det är något du märkt själv eller om teet är "känt" för det? :) Härligt tema förresten!

Svar: Kamomill är ju en korsallergen med björkpollen då det kan vara så att det funkar på riktigt med tanke på att man kan "vaccinera sig" mot allergier genom att utsätta sig mot allergenen i små doser över en längre tid. Men det är bara min egen logik som kommit fram till det, vad jag vet finns det ingen forskning om det.
Linnea

Kommentera

Publiceras ej